Zoek
Filters
Close

Wat is Refurbished

Refurbished is het Engelse woord voor gereviseerd en is dus iets totaal anders dan een tweedehands product. Het is een term die onder andere gebruikt wordt in de IT en Electronica wereld. Zo zijn er bijvoorbeeld refurbished smartphones zoals Refurbished iPhones en Refurbished iPads. Maar, ook van andere merken dan Apple zijn er refurbished telefoons, refurbished laptops en bijvoorbeeld tablets.

Wereldwijd worden er jaarlijks vele miljoenen verschillende electronica gefabriceerd en gekocht door verschillende gebruikers zoals consumenten en bedrijven. Na minimaal een jaar gebruik worden deze goederen tweedehands verkocht, door de gebruikers zelf.

Wij zijn gespecialiseerd in het opkopen van bijvoorbeeld tweedehands goederen, restvoorraden, retourgoederen en zakelijk afschreven goederen van bedrijven en consumenten. Maar dus ook goederen van winkels en groothandels. Deze producten worden vervolgens door ons team gecontroleerd op kwaliteit, defecten en uiterlijk.

Daarnaast worden onze producten voorzien van een nieuwe batterij en accessoires, afhankelijke van de gradatie een nieuw scherm en eventueel andere nieuwe onderdelen ten behoeve van het als nieuw laten functioneren van het apparaat. Omdat Apple onderdelen niet los origineel worden geleverd door Apple worden Refurbished iPhones bijvoorbeeld niet altijd voorzien van nieuwe onderdelen, omdat deze simpelweg niet origineel verkrijgbaar zijn, tenzij het gebruikt wordt uit een ander originele iPhone, maar dit is schaars. Veel aanbieders claimen volledig gereviseerde iPhones te leveren zowel technisch als uiterlijk, maar hier worden imitatie onderdelen gebruikt wat problemen kan opleveren bij diensten, service en garantie van Apple. Naast onze keuring worden ook alle gegevens van een eventuele vorige gebruiker gewist en wordt het apparaat voorzien van de laatst mogelijke software.

Originele onderdelen

Device.nl werkt uitsluitend met producten die 100% origineel zijn. Dit betekent dat wij geen goederen aanbieden waarbij niet-originele en dus namaak onderdelen zijn gebruikt voor het herstellen van het apparaat. Sterker nog, vrijwel alles wat wij aanbieden is het allerbeste na selectie. Het zijn bijvoorbeeld apparaten die simpelweg na grondig testen volledig functioneren en hierdoor alleen opgepoetst en schoongemaakt dienen te worden. Echte A-kwaliteit dus.

Er zijn aanbieders die claimen volledig als nieuwe 100% originele Refurbished iPhones te leveren. Dit is onmogelijk gezien Apple geen losse onderdelen verkoopt. Dit betekent niet dat zulke telefoons slecht zijn, maar de kwaliteit is minder, omdat er onderdelen gebruikt zijn die door derden zijn gemaakt van een lagere kwaliteit. Bijvoorbeeld een touchscreen wat minder goed reageerd. Daarnaast vormt het een risico, omdat het gezien wordt als een nepproduct. Pas op dus waar je bijvoorbeeld een Refurbished iPhone aanschaft.

Bij Device.nl verzekeren wij je dat je bij ons een 100% origineel product aanschaft. 

Verpakking

Wij leveren onze refurbished producten in onze eigen verpakking. Leveren in de originele verpakking is helaas niet mogelijk omdat deze verpakkingen niet door de fabrikanten los worden verkocht en daarnaast is het strafbaar als we zulke verpakkingen zouden gebruiken. Er zijn aanbieders die namaak doosjes gebruiken, pas hier dus voor op.

Accessoires

De accessoires die wij leveren bij de refurbished producten zijn altijd indien nodig gecertificeerd en indien niet van het merk een universeel product. Het zijn dus originele accessoires of universele accessoires.

Met name bij Refurbished iPhone en andere refurbished Apple producten worden er door ons géén originele Apple merk accessoires bijgeleverd. Dit komt doordat accessoires van het merk Apple de prijs met tientallen euro's hoger zouden maken en niet beter werken dan universele accessoires. Daarom werken wij simpelweg met accessoires van de juiste kwaliteit, die zonodig gecertificeerd zijn en ieder geval altijd functioneel.

Aanbieders van Refurbished producten claimen vaak originele accessoires te leveren, maar dit is vaak niet het geval. Het is vaak look-alike met kans op doorbranden en meldingen zoals "Deze kabel of dit accessoire is niet gecertificeerd en werkt mogelijk niet". Bij refurbished producten van Device.nl hoef jij je hier dus geen zorgen om te maken!